Решението на Министерския съвет да бъде изготвена позиция срещу предложението на

...
Решението на Министерския съвет да бъде изготвена позиция срещу предложението на
Коментари Харесай

Борисов: Решението за Унгария е без правна стойност и е `за някой ден`

Решението на Министерския съвет да бъде направена позиция срещу предложението на Европейския парламент към Съвета на Европейски Съюз за започване на процедура за лишаване на гласа на Унгария няма правна стойност, а позицията ще бъде направена за " някой ден ", в случай че се стигне до такова решение. 
 България ще поддържа Орбан, не наказания на Европейски Съюз против Унгария
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Залцбург, където взе участие в среща на водачите на страните членки на Европейски Съюз. 

Решението няма правна стойност, тъй като не е било точка от дневния ред, а е взето на оперативно съвещание, изясни Борисов. 

" Днес няма такава точка... на оперативно съвещание – за тези, които не знаят – има секретни съвещания, на които се вземат решения за посланици, за службите, алените папки, които сте виждали, и оперативни съвещания – в оперативното съвещание се слагат точки, които да разгледаме. Те нямат правна стойност. В тази част – най-сетне, сътрудника Симеонов, сътрудника Каракачанов сложиха за разискване това, в случай че един ден, съгласно мен това ще стане след към две години, се стигне до такова решение против Унгария, ние като държавно управление, както споделих и в Народното събрание нашите парламентарни групи го обявиха, да се обявим против наказването на Унгария в частта 7.1. мисля, че беше – лишаване на глас. Толкоз, няма драма, няма нещо, което да е решено. А през днешния ден и на следващия ден няма да се разисква това ", разяснява Борисов. 

Той насочи и рецензии към унгарския министър председател Виктор Орбан, като уточни, че " в някои връзки той би трябвало да направи корекции на своите политики ". 

" Аз съм изрично срещу затварянето на университети, харесва или не на сътрудниците в Унгария. Аз съм му казвал на Виктор. Той би трябвало в някои връзки да направи корекции на своите политики.

На въпрос за позицията на Унгария за мигрантите Борисов уточни, че България има " може би най-твърдата политика " към мигрантите, само че съобразена с правата на индивида, тъй че " някои изявления, някои третирания на мигрантите в недобър дух, да го назовем, също е неприемливо, тъй че се надявам и Унгария, и Европейски Съюз да не допуснем един ден това да се случи ".  

На въпрос за предстоящото нарастване на чиновниците на Фронтекс на границите на Европейски Съюз Борисов уточни, че тяхната цел ще е повече да наблюдават дали се съблюдават правата на мигрантите, а това " няма какво да го тормози Виктор– в случай че се оправя добре, това ще провокира единствено овации у всички нас – както споделят всички България се оправя съвършено ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР